OK, ukryj Zgodność z RODO - polityka prywatności...
przedmioty promowane
partnerzy serwisu
reklama

polityka prywatności

  1. Definicje
    • Administrator – osoba zarządzająca serwisem taniec.info
    • Użytkownik – osoba korzystająca z serwisu taniec.info
    • Cookies (pliki cookies) – dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe zapisywane i przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym użytkownika za pośrednictwem których korzysta on ze stron internetowych serwisu.
    • RODO - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
  2. Administrator danych osobowych:
    firma DAN-TECH Nguyen Daniel,
    ul. Kosmonautów 295,
    54-041 Wrocław,
    NIP: 894-246-17-80,
    REGON: 931937074
  3. Inspektor danych osobowych - kontakt poprzez formularz
  4. Cele przetwarzania danych osobowych
    • świadczenie usług drogą elektroniczną,
    • zapewnienie właściwej obsługi użytkowników serwisu, w szczególności komunikacji i przepływu informacji wzajemnie między użytkownikami i/lub administracją serwisu,
    • marketing bezpośredni - wyłącznie w przypadku wyrażenia dodatkowej zgody przez użytkownika,
    • analityczne i statystyczne.
  5. Odbiorcy danych - Twoje dane osobowe możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów:
    • osoby upoważnione przez Administratora - pracownicy lub współpracownicy,
    • podmioty, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych osobowych (podmioty przetwarzające) na podstawie zawartych umów,
    • spółki powiązane z Administratorem - np. poprzez grupę kapitałową,
    • podmioty, którym Administrator zobligowany będzie udostępniać dane na podstawie przepisów prawa,
    • odbiorcy danych tacy jak: kurierzy, banki, operatorzy płatności elektronicznych
  6. Przekazywanie danych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych:

    Dane osobowe mogą być (ale nie muszą) przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC zapewniający odpowiedni stopień ochrony stwierdzony decyzją Komisji Europejskiej na podstawie dyrektywy 95/46/WE w sprawie adekwatności ochrony zapewnianej przez Tarczę Prywatności UE-USA
  7. Okres przechowywania danych
    • Dane osobowe przetwarzane w celu świadczenia usług drogą elektroniczną będą przetwarzane do momentu cofniecia zgody na ich przetwarzanie, a w przypadku braku wycofania zgody, do momentu zakończenia realizacji tej usługi przez Administratora.
    • Dane osobowe przetwarzane w celach marketingowych będą przetwarzane do momentu cofnięcia zgody na ich przetwarzanie, a w przypadku braku wycofania zgody, do momentu zakończenia realizacji tej usługi przez Administratora.
    • Dane osobowe przetwarzane w celu wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych, przetwarzane są przez okres wynikający z przepisów prawa
  8. Twoje prawa - masz prawo do:
    • do żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
    • do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
    • do przeniesienia danych osobowych;
    • do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych, które dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; cofnięcie zgody jest możliwe w każdej chwili i może nastąpić poprzez samodzielną edycję profilu lub formularz kontaktowy
    • do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
  9. Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych
    Przekazanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, nie mniej jednak jego brak może uniemożliwić dostęp do niektórych usług.
  10. Inne dane
    • Odwiedziny
      Serwis taniec.info zbiera w sposób automatyczny tzw. logi systemowe (m.in. datę i czas wizyty, adres IP), wykorzystywane dla celów administracji serwerami serwisu, a także do prowadzenia statystyk.
    • Ochrona transmisji
      Dane szczególnie wrażliwe, np. wszelkiego rodzaju hasła przesyłane są za pośrednictwem mechanizmu szyfrującego TLS/SSL.
    • Pliki Cookies
    Aby zapewnić poprawne i sprawne realizowanie usług wykorzystywane są tzw. cookies – pliki zapisywane na dysku użytkownika. Umożliwiają one jego rozpoznanie przy ponownym połączeniu, a także gromadzenie informacji o tym w jaki sposób korzystał z Serwisu. Zbieranie tych informacji umożliwia nam lepsze dopasowanie oferty Serwisu do potrzeb naszych użytkowników. Warto pamiętać, że pliki cookies umożliwiają nam poznanie preferencji użytkownika, ale nie na ustalenie, kim w rzeczywistości jest. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć obsługę cookies w opcjach przeglądarki internetowej poprzez zmianę poziomu ochrony - aż do całkowitego blokowania plików cookies. Do pełnego i poprawnego działania usług serwisu wymagane jest włączenie obsługi Plików Cookies
strona główna :: o nas :: kontakt :: prywatność :: regulamin :: słowniczek :: odnośniki
copyright 2000-2014 Daniel Nguyen :: knattne.noficia**kto :: ostatnia aktualizacja: 20181105-0238